Ravioli s volskou oháňkou se zrajícím sýrem

Původní recept pochází ze Savojských alp. Jako sýr používají Munster nebo jiný chuťově výrazný typ.

Oháňka, náplň
200 g volská oháňka
50 g sádlo
1 ks šalotka
2 snítky velkolistá petržel
20 g romadúr
černý pepř (čerstvě namletý)
sůl
Těsto, ravioli
200 g hladká mouka
2 ks vejce
olivový olej
Demi-glace a zelenina
demi-glace a ležák
100 g sezónní zelenina

Pracovní postup

Oháňka, náplň

Uvařenou a obranou oháňku orestujeme na sádle s šalotkou a petrželí. Osolíme a opepříme.

Těsto, ravioli

Vše uhněteme dohromady a dáme odpočinout na 1 hodinu do chladu. Těsto vyvalujeme do tenka a klademe směs z oháňky se sýrem na kupičku, kterou těstem přikrýváme a tvoříme domácí ravioli. Nezapomeňte těsto přetřít vyšlehaným vejcem, ať se nám ve vodě ravioli nerozlepují.

Demi-glace a zelenina

Demi-glace s pivem přivedeme k varu a ravioli v něm vaříme do měkka. Podáváme se sezónní zeleninou a trochou omáčky, ve které jsme ravioli vařili.

Tip

Sýr můžete nahradit Munsterem. Jako zeleninu použijte například růžičkovou kapustu, mrkev, fazolky. V Savojsku ravioli jedí se zelím.