Ravioli s volskou oháňkou se zrajícím sýrem

Původní recept pochází ze Savojských alp. Jako sýr používají Munster nebo jiný chuťově výrazný typ.
Oháňka, náplň | ||||
---|---|---|---|---|
200 g | volská oháňka | |||
50 g | sádlo | |||
1 ks | šalotka | |||
2 snítky | velkolistá petržel | |||
20 g | romadúr | |||
černý pepř (čerstvě namletý) | ||||
sůl | ||||
Těsto, ravioli | ||||
200 g | hladká mouka | |||
2 ks | vejce | |||
olivový olej | ||||
Demi-glace a zelenina | ||||
demi-glace a ležák | ||||
100 g | sezónní zelenina | |||
Pracovní postup
Oháňka, náplň
Uvařenou a obranou oháňku orestujeme na sádle s šalotkou a petrželí. Osolíme a opepříme.
Těsto, ravioli
Vše uhněteme dohromady a dáme odpočinout na 1 hodinu do chladu. Těsto vyvalujeme do tenka a klademe směs z oháňky se sýrem na kupičku, kterou těstem přikrýváme a tvoříme domácí ravioli. Nezapomeňte těsto přetřít vyšlehaným vejcem, ať se nám ve vodě ravioli nerozlepují.
Demi-glace a zelenina
Demi-glace s pivem přivedeme k varu a ravioli v něm vaříme do měkka. Podáváme se sezónní zeleninou a trochou omáčky, ve které jsme ravioli vařili.
Tip
Sýr můžete nahradit Munsterem. Jako zeleninu použijte například růžičkovou kapustu, mrkev, fazolky. V Savojsku ravioli jedí se zelím.