Grilované fíky s akátovým medem, levandulí a ořechovou zmrzlinou

Fíky dozrávají v jižní Evropě v létě, a jsou tedy ideální na letní grilování. Dejte ale pozor, abyste vybrali nepřezrálé kusy. V kombinaci s akátovým medem a levandulí jsou fantastické. Díky medu a zmrzlině potěší všechny milovníky sladkých jídel.

Grilované fíky se zmrzlinou se výborně kombinují s ovocným nebo černým pivem.

Suroviny pro 4 porce
Čerstvé fíky 8 ks
Akátový med 1 polévková lžíce
Třtinový cukr 1 polévková lžíce
Ořechová zmrzlina 4 kopečky
Levandule
Růžový pepř
Máta peprná

Pracovní postup

Na rozpáleném grilu opečeme fíky, které jsme rozkrojili na poloviny a řezem položili do třtinového cukru. Na grilu je necháme cca 2 minuty a stáhneme ihned, jakmile fíky s cukrem začnou získávat hnědou barvu. Přidáme akátový med a dochutíme levandulí. Jídlo dozdobíme mátou, růžovým pepřem a přidáme zmrzlinu.

Tip

Fíky by měly být zralé, aby byly šťavnaté. Neloupejte je, po tepelné úpravě slupka změkne. Kdyby se fíky napalovaly na gril, zastříkněte je pivem.