Pro media

 

 

Používání mobilního telefonu v hospodě považují Češi za sociální přešlap

Praha 21. listopadu 2017 – Až 72 procent návštěvníků českých hospod a restaurací v nich běžně používá mobilní telefon. Najdou se však i tací, kteří to považují za sociální přešlap. V průzkumu Českého svazu pivovarů a sladoven uvedlo 36 procent dotazovaných, že používání telefonů v restauracích a hospodách jim jednoznačně vadí, zejména pokud je u stolu více lidí. Více jak dvě pětiny respondentů by navíc uvítaly zákaz používání mobilů v restauračních zařízeních.

REGULACE VYHÁNĚJÍ LIDI Z HOSPOD A PODEPISUJÍ SE NA VÝSLEDCÍCH ČESKÉHO PIVOVARNICTVÍ

Praha, 16. října 2017 – Množství piva vypitého v tuzemských hospodách a restauracích nadále klesá. Z meziročního srovnání za období leden až srpen vyplývá, že pípami proteklo v roce 2017 o 4,2 % piva méně než za stejné období roku 2016. Naopak o 4 % vzrostla spotřeba piva v off-trade. Z národa s tradiční hospodskou pivní kulturou se stáváme spíše zemí plechovkového piva, které meziročně vzrostlo o téměř 46 %. Podle Českého svazu pivovarů a sladoven stojí za tímto trendem zejména nové regulace, které se citelně dotýkají jak živnostníků, tak samotných konzumentů.

Český svaz pivovarů a sladoven i letos ocenil vynikající osobnosti svého oboru

Praha, 27. září 2017 – „Od roku 1989 udělalo pivovarnictví v Čechách úspěšný pokrok,“ říká Ing. Jiří Boček, bývalý generální ředitel Budějovického pivovaru Budweiser Budvar. Český svaz pivovarů a sladoven ho spolu s Ing. Jaroslavem Urbanem ze společnosti Chmelařství Žatec uvedl do Síně slávy českého pivovarství a sladařství. Jedenáctý ročník Čestné plakety českého sládka Františka Ondřeje Poupěte převzala profesorka Ing. Gabriela Basařová, DrSC. Další oceněnou byla RNDr. Jana Olšovská, Ph.D. z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze a posledním oceněným se stal Ing. Josef Vávra, vrchní sládek pivovaru Bernard. Slavnostní uvedení a předání se uskutečnilo 26. září k příležitosti konání Svatováclavské slavnosti.

Pivovar Zubr ovládl dvě z pěti kategorií soutěže České pivo 2017

Praha, 27. září 2017 – Sedmnáctý ročník degustační soutěže České pivo 2017 zná své vítěze. V prestižní kategorii světlých ležáků obsadil první místo Zubr Premium. A stejný pivovar bodoval také se Zubr Grand v kategorii 11% světlých ležáků. Vítězem mezi světlými výčepními pivy se stal Litovel Moravan. Z tmavých piv si nejlepší hodnocení odnesl Černovar Černé z Tradičního pivovaru Rakovník. Mezi nealkoholickými pivy vyhrál Zlatopramen N⋅A. Výsledky byly slavnostně vyhlášeny na Svatováclavské slavnosti českého piva 26. září.

Dny českého piva: desítky pivních speciálů a oslava fenoménu české hospody

Praha, 20. září 2017 – V České republice odstartuje pátý ročník Dnů českého piva, který je zasvěcený hospodám a podpoře čepovaného piva. Od 27. září do 1. října si mohou zákazníci a všichni nadšenci zlatavého moku v několika tisících hospodách vychutnat limitovanou várku pivních speciálů. Pivovary a minipivovary je uvařily pouze k příležitosti oslav sv. Václava, mimo jiné patrona sládků a českého piva.

Kontakt pro média

Marek Vomočil
Native PR
Tel.: +420 734 572 970
E-mail: marek.vomocil@nativepr.cz